Karia Yolu. Yollara düşürmek. Yazılarımızın rehber olması.

Likya Yolu notlarımız çok sayıda arkadaşa yol gösterdi, yürümeye teşvik etti. Notlara bakmayıp, okumak istemeyenler GPS verilerini kullanıp yürüdüler. Sonuçta yürüyüş yollarına çıkıp yürümüş olanlar bir şekilde web güncelerimize, isimlerimize bir şekilde aşina oldular. 

Her yerde yazıyor ve söylüyoruz bu yaptığımız bir rehberlik hizmeti değil, yol anılarımızı, hatıralarımızı, deneyimlerimizi tüm içtenliğimizle paylaşıyoruz ki yürüyeceklere yol gösterip, yürümeye teşvik etsin. 

Karia Yolu güncemiz daha yeni başladı. Tüm parkurun tamamlanmasına daha zaman var ama en azından Ege (İç Karia) kısımlarını yazıp paylaşıyoruz. Acaba notlarımız işe yarıyor mu diye düşünürken böyle bie email almak bizi çok mutlu etti ki buradan paylaşalım istedik.

Hatta o kadar güzel de okumuş ki güncede yazdığımız eksikleri bize göndermiş. Onları da burada paylaşalım. Labranda'dan geçtiği yerde Ali Yayla'ya, Çomakdağ'da Fatma Teyze'ye selamımızı söylemiş.

Hatta daha yazısı yayınlanmadığı halde GPS kayıtlarımıza göre kamp attığımız yeri bulup sabah kahvaltısını bizim için orada yapan, hatta şans eseri yol boyunca Çiftlikköy'de karşılaşıp kamp için yer sorduğumuzda bulunduğumuz noktanın kamp için uygun olmadığını söyleyen bayana rastlamış. Aynı kişi bizi anlatmış. "Buradan 2 kişi geçtiydi 2-3 hafta önce onlara da dediydim diye.", "biri sakallı diğeri uzun boylu muydu dediğinde" "Evet onlardı" demiş. Yürüdükçe bir yerlerde izlerimiz kalıyor. Ne güzel...


Merhaba, 

İsmim Melike Özbağ, Karia yolunu şu an yürümekteyim. Karpuzlu'dan başlayıp Milas'a kadar geldim.Şu ana kadar yürüdüğüm yollarda hep sizin bilgilerinize dayanarak son derece güvenli olarak yürüyebildim. Sizler benim gizli kahramanlarımısınız. Bu yolu yalnız başıma yürüyorum ve yola çıkmadan güzergah konusunda her türlü bilgi işime yarıyor. Milas' a kadar olan sürede hiç problem yaşamadım. Ancak Milas'tan Bozalan 'a devam Edecek olan süreçte ne elimdeki rehber kitapta , ne de internet'te güvenilir başka bir kaynak bulabildim. Aslında yola çıkarken Milas - Bozalan arasını yeni yürüdüğünüzü ve bu hattın bilgilerini ben yürürken yazacağınızı düşünmüştüm. İste bu sebeple sizden en azından Su kaynakları ve güzergahın sorunlu yada zorluk derecesi yüksek bölümleri ve köyler arası mesafeler (Kitapla genelde tutmuyor) hakkında bilgi alabilme umuduyla yazıyorum.

Ayak izlerinizi takip ederken duyduğum güven ve huzur için kalpten teşekkür ederim. Sevgiler.......

Melike Özbağ

Not: Fotoğraf Balıktaş'ı Ve Yediler Manastır'nda blogunuzda işaretlediğiniz yerdeki kaya resimlerinden.





01 Mayıs 2016 İç Karia Çiftlikköy kamp alanımız. Zeytinlik.

Share this:

 
Copyright © Karia Yolu hakkında herşey: Rotalar, Rehber, Kitap, Harita, GPS. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates